Upgrade to SI Premium - Free Trial

Společnost WarnerMedia se stává stoprocentním vlastníkem všech služeb poskytovaných pod značkou HBO pro španělsky mluvící země Latinské Ameriky a Karibiku. Transakce zahrnuje e všechny

October 27, 2019 12:05 PM

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Firma WarnerMedia se společností Ole Communications dohodla na odkoupení jejího menšinového podílu ve firmě HBO Ole Partners, která je společným podnikem WarnerMedia a Ole Communications. Po ukončení transakce se společnost stane 100% vlastníkem všech služeb HBO, MAX, Cinemax a HBO Go ve španělsky mluvících zemích Latinské Ameriky a Karibiku. Transakce nemá vliv na vlastnickou strukturu firmy HBO Brasil Partners, další společný podnik značky HBO v Brazílii. Společnosti WarnerMedia i Ole Communications budou v Latinské Americe i nadále nabízet své základní televizní kanály.

Podle očekávání by k dokončení transakce mělo dojít po získání souhlasu od orgánů státního dozoru. Po dokončení transakce bude firmu HBO Ole Partners řídit Gerhard Zeiler, finanční ředitel společnosti WarnerMedia a prezident firmy WarnerMedia International Networks.

"Jsme rádi, že můžeme být vlastníky všech partnerských služeb HBO Ole Partners, které zahrnují špičkové předplacené televizní kanály v celém regionu. Tato akvizice nám umožní nabídnout jazykově lokalizované verze nové streamovací služby HBO Max zákazníkům ve španělsky mluvících zemích Latinské Ameriky a Karibiku," řekl Zeiler. "Měli jsme možnost odkoupit i brazilskou pobočku, ale zatím jsme se rozhodli tuto nabídku nevyužít. Jak jsme již dříve uvedli, přímá investice v Brazílii pro nás v současné době není atraktivní vzhledem k nejistotě panující okolo regulace televizních služeb v Brazílii. Podporujeme probíhající úsilí o změnu zákona SeAC, tak, aby mediální průmysl v Brazílii dostal jasný a předvídatelný regulatorní rámec, který by podpořil investice a inovace v této oblasti. Jsme optimističtí a věříme, že se to podaří."

"WarnerMedia je naším skvělým partnerem v Latinské Americe a jsme hrdí na to, že se nám společně podařilo vybudovat síť značkových služeb HBO v tomto regionu," řekl Enrique Cusco, prezident a generální ředitel firmy Ole Communications. "Jsme rádi, že i nadále budeme moci na trhu nabízet skvělé portfolio našich základních kanálů, včetně kanálů Warner Channel, A+E Networks Latin America, NBCUniversal International Networks Spanish Latin America a Sony Pictures Entertainment."

WarnerMedia a Ole Communications přinesly nabídku programů HBO do tohoto regionu již v roce 1991, kdy založily společný podnik HBO Ole Partners a ve stejném roce spustily prémiové HBO kanály ve španělštině. V roce 1994 byla nabídka kanálů HBO rozšířena i o portugalskou jazykovou verzi, která byla spuštěna v Brazílii.

O společnosti HBO Max

HBO Max je nová streamovací služba, která nabízí špičkové pořady pro každého, od rodin s malými dětmi až po dospělé bez rozdílu věku. Tato nová služba je založena, která naplňuje poslání HBO, kterým je poskytovat špičkové a ceněné služby, nabídne předplatitelům exkluzivní nabídku originálních pořadů (Max Originals) a také to nejlepší z obrovského portfolia programů a archivů firmy WarnerMedia.

O společnosti WarnerMedia

WarnerMedia je přední firma působící v oblasti médií a zábavy, která vyrábí a distribuuje prémiový a oblíbený obsah z různých skupin talentovaných spisovatelů a žurnalistů klientům na celém světě prostřednictvím svých spotřebitelských značek jako například : HBO, HBO Now, HBO Max, Warner Bros., TNT, TBS, truTV, CNN, DC Entertainment, New Line, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies a další. WarnerMedia je součástí společnosti AT&T Inc. (burzovní index NYSE: T)

O společnosti Ole Communications

Ole Communications je nadnárodní multimediální společnost a průkopníkem placených televizních služeb v Latinské Americe. Firma provozuje řadu společných podniků, mezi které, mimo jiné, patří A+E Networks Latin America, NBCUniversal International Networks Spanish Latin America, HBO Brasil Partners, IVC Networks a PlayGround Americas. Prostřednictvím svých sesterských společností firma prodává placené televizní služby a kanály v Latinské Americe, jako jsou například A&E, AXN, History, H2, IVC, Lifetime, E! Entertainment, Studio Universal, Sony Channel, SyFy, Telemundo Internacional, Universal TV a Warner Channel. K financování svých společných podniků a strategických partnerství v Latinské Americe využívá firma Ole Communications svou dceřinou společnost VC Medios, která prodává reklamu a poskytuje produkční, jazykové a vysílací služby.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Source: WarnerMedia

Categories

Business Wire Press Releases