Upgrade to SI Premium - Free Trial

Studio Amazon Studios oznámila, že natáčení nadcházející série na motivy románu Pán prstenů se uskuteční na Novém Zélandu

September 18, 2019 12:08 PM

CULVER CITY (Kalifornie)--(BUSINESS WIRE)-- Filmové studio Amazon Studios (index NASDAQ: AMZN) dnes oznámilo, že svůj připravovaný seriál na motivy ikonického fantasy románu Pán prstenů, bude točit ve vybraných lokacích na Novém Zélandu. Přípravné práce na seriálu již byly zahájeny a vlastní natáčení seriálu pak začne v nadcházejících měsících ve městě Auckland.

“Když jsme hledali místo pro natáčení, které by co nejlépe vystihlo krásy Druhého věku Středozemě, věděli jsme, že potřebujeme najít majestátní místo, s dokonalým pobřežím, netknutými lesy a horami, kde jsou k dispozici špičková studia, zkušení filmaři a další odborníci. A jsme rádi, že můžeme nyní oficiálně potvrdit, že naším novým domovem pro natáčení seriálu na motivy fantasy románů Pán prstenů od J.R.R. Tolkiena, je Nový Zéland,” řekli producenti a dramaturgové připravovaného seriálu J.D. Payne a Patrick McKay. “Jsme vděční lidem i zástupcům státní samosprávy Nového Zélandu, zejména pak v Aucklandu, za podporu, kterou nám během přípravné fáze poskytli. Díky jejich pohostinnosti, jsme se zde cítili jako doma a těšíme se na naší spolupráci i v následujících letech.”

Televizní adaptace se odehrává ve Středozemi v období před Tolkienovým románem Společenstvo prstenu. Romány z řady Pán prstenů, patří mezi světově proslulá literární díla, která získala ceny International Fantasy Award a Prometheus Hall of Fame Award a v roce 1999 se staly nejlepšími knihami milénia v obchodě Amazon a v žebříčku The Big Read (nejlepší četba) britské BBC z roku 2003 byly dokonce vyhlášeny nejoblíbenějšími romány roku. Jejich filmové zpracování pod vedením režiséra Petera Jacksona, v produkci New Line Cinema celosvětově vydělalo téměř 6 miliard dolarů a dohromady zíslao celkem 17 Cen Akademie, včetně ceny pro nejlepší film.

Producentem a dramaturgem seriálu jsou J.D. Payne a Patrick McKay. Režisér J.A. Bayona, (The Orphanage - Sirotčinec, Jurassic Park: Fallen Kingdom - Jurský park: Zánik říše) bude režírovat dva první díly a bude současně hlavním režisérem, spolu se svým partnerem, kterým je Belén Atienza. Dramaturgové a producenti tohoto pořadu jsou, mimo jiné, Lindsey Weber (10 Cloverfield Lane), Bruce Richmond (Game of Thrones - Hra o trůny), Gene Kelly (Boardwalk Empire), Sharon Tal Yguado, Gennifer Hutchison (Breaking Bad), Jason Cahill (The Sopranos) a Justin Doble (Stranger Things).

O SLUŽBĚ AMAZON PRIME VIDEO

Amazon Prime Video je špičková streamingová služba, která nabízí zákazníkům obrovskou kolekci digitálních videí se snadným vyhledáváním obsahu, který rádi sledují, a to na jednom místě.

Kromě přístupu k filmům a televizním pořadům, které jsou součástí služby Prime, zahrnuje členství v programu Prime neomezené možnosti rychlého zasílání zdarma ve všech kategoriích dostupných na Amazonu, více než dva miliony skladeb a tisíce seznamů skladeb a stanic s hudbou Prime Music, bezpečné ukládání fotografií s Prime Photos, neomezené čtení s Prime Reading, neomezený přístup do digitálního katalogu audioknih se zvukovými kanály Audible Channels for Prime, rotující výběr bezplatných digitálních her a dárků ve hrách s Twitch Prime, včasný přístup k výběru Lightning Deals, exkluzivní přístup a slevy na vybrané položky, a další. Chcete-li se zaregistrovat do programu Prime nebo získat další informace, navštivte stránky: amazon.com/prime.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Source: Amazon Studios

Categories

Business Wire Press Releases

Next Articles